March 4, 2021

Göd momentumos polgármestere visszaad 480 milliót a Fidesz kormánynak!

Gödön nyolc képviselő írt alá egy nyilatkozatot, amelyben arról kérdezik a polgármestert, hogy miért ad vissza 480 millió forintot- egy elnyert bölcsődeépítési pályázati pénzt – a kormánynak? A veszélyhelyzet miatt Balogh Csaba most egyedül hozhat meg ilyen döntéseket, nincs szüksége a képviselőtestület jóváhagyására. Ez azért is érdekes, mert az ellenzéki előválasztáson, Vajda Viktóriát, önkormányzati és megyei képviselőt indítja a Momentum, aki nem mellesleg a polgármester felesége.

Még 2019-ben Göd pályázott új bölcsőde építésre 480 millió Ft elnyerhető forrásért. Ezt el is nyerte.  A korábbi, konszenzusos döntést azonban Balogh Csaba a veszélyhelyzet adta lehetőségével élve egyszemélyben megváltoztatja, jelentette be a Facebook oldalán.

 Ezzel a döntésével a 12 fős képviselőtestületből  8 képviselő nem ért egyet , mint azt szintén a Facebookon közétett nyilatkozatukban írják.

Balogh Csabának nem ez az egy megkérdőjelezhető egyszemélyi döntése a veszélyhelyzet kihirdetése óta, ami nem hozható összefüggésbe a vírus elleni védekezéssel. Korábban például kirúgta a vele választási szövetségben induló alpolgármestereit, lecserélve a hozzá lojálisokra. Alig telt el pár nap az új Momentum-közeli alpolgármesterek kinevezésétől, az új alpolgármester asszony férjének máris napi (!!!) 85.000 ft-os megbízást adott.

Ezzel a mostani döntésével a már megnyert 480 milliót adja vissza Fidesz-kormánynak, így nem fog épülni bölcsőde Gödön, helyette több marad az Orbán kormány zsebében stadionépítésre, fideszes oligarchák kitömésére.