February 16, 2021

Lesz-e rendszerváltás a dunakeszi körzetben?

Hosszú, elemző cikket jelentetett meg a telex.hu, melyben a 2022-es választás kimenetelét latolgatja.

A cikk öt-öt érvet állít egymással szembe, melyek az ellenzék győzelme, illetve a jelenlegi kormánypárt bukása mellett, illetve az ellen szólnak.

A Fidesz győzelme mellett, a következő öt érvet sorakoztatja; A Fidesz–KDNP van kormányon, Kétharmados többségük van a parlamentben, a választási rendszer egyenlőtlensége, szervezettség és propagandamédia és végül az ellenzék esetleges belharca.

A cikk szerint a következő öt érv, kedvez egy ellenzéki győzelemnek; A közös indulás és a közös lista, Orbán elleni népszavazássá tehető a választás, az előválasztás, a közös miniszterelnök-jelölt és az esetleges gazdasági visszaesés. A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Az hogy ezek, milyen hatással lesznek a dunakeszi választókörzetre, egyelőre nem tudni. Információink szerint a jövő évi előválasztás a következőképpen fog kinézni. A DK, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd indít egy-egy jelöltet az idei előválasztáson, míg az MSZP és az LMP nem indítanak jelölteket. Arról, hogy kik lesznek a jelöltek, amint tudomásunkra jut, megosztjuk olvasóinkkal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.